top of page

Kraamzorg omgeving Tilburg

Als nieuwe moeder heb jij net zoveel verzorging nodig als je net geboren kindje. Zoveel tijd we besteden aan de voorbereiding op onze zwangerschap en bevalling, zo weinig tijd besteden wij aan de voorbereiding van onze kraamtijd. De 40 dagen na je bevalling zijn zo belangrijk.

 

Dit is een periode waarin je herstelt van je zwangerschap en bevalling en jouw kindje ontvouwt zich langzaam in de wereld. Met kraamhealing sta ik jou bij zodat je zoveel mogelijk van deze periode kunt genieten en de bijzondere energie van de kraamperiode vast kunt houden.

new mama.jpg

Postnatal doula verzorging na je bevalling

Bevallen is een unieke ervaring. Het breekt je lichaam, mind en spirit en heelt tegelijkertijd. De ceremonie van geboorte wordt compleet met traditionele postpartum rituelen en heling. Deze zijn doorgegeven van oma op moeder op dochter. Daarnaast beschermen deze rituelen jou, als net bevallen vrouw tegen ziekte en vermoeidheid. Als kraamdoula kom ik 1 tot 4 dagen bij jou thuis voor verzorging, voeding, warmte, sluiting en de nodige liefdevolle aandacht. Jij kunt hierdoor zoveel mogelijk binnen blijven om te binden met je kindje en te herstellen en helen van de impact van een bevalling.

Massage, stomen, baden en binden

Zwangerschapsmassage omgeving Tilburg is niet alleen goed voorafgaand aan de bevalling, maar ook zeker daarna. In veel culturen wereldwijd zie je dat na de bevalling massages, stomen, baden en het binden van de buik gebruikt wordt in de 40 dagen na de geboorte om de moeder weer tot zichzelf te laten komen.

 

Zelfs in Nederland was er vroeger een absolute rustperiode waarbij je gedurende 11 dagen lang de slaapkamer niet uitkwam. Na 6 weken werd de kraamtijd afgesloten met het doopfeest van je kindje en ging je weer naar buiten. Helemaal gesterkt om aan dit nieuwe gedeelte van je leven te beginnen. Ik wil als postnatal doula dit bewustzijn en respect voor je lichaam in deze heilige periode weer terugbrengen. Ik help je weer herstellen door herstellende verzorging, sacred gebruiken en voedzame recepten voor je te verzamelen en toe te passen in mijn praktijk, speciaal voor jou.

Ben jij nog niet bevallen? Dan kan ik je voorafgaand aan de kraamtijd ook helpen met een zwangerschapscursus in de omgeving van Tilburg.

bottom of page