top of page


 Sluitingsritueel
Closing the bones

12742357_972848572808851_553597418103566
Rebozo.jpg

Een prachtig diepgaand ritueel ter afsluiting van een achtbaan aan emoties;

Dit ritueel is een manier om in stilte in een meditatieve rust te komen; Je ervaart een diepe relaxatie en je wordt teruggebracht in je lichaam, ingewikkeld in doeken, dicht bij jezelf. Je laat los en je mag zijn. 

Je sluit een emotionele periode af en je mag vol vertrouwen het nu, je leven weer in.

Geaard en met liefde voor jezelf.

Voor iedereen die een periode van transitie wil afsluiten

Het rebozo sluitingsritueel kun je gebruiken als je voelt dat je een periode wilt afsluiten. Dit kan je kraamtijd zijn, of als je weet dit is het laatste kindje in ons gezin, dat je de periode van zwangerschappen en baby's in je leven bewust gaat sluiten, dit kan ook heel mooi samen met je partner. Maar ook voor andere periodes in je leven die voor een transitie staan, kun je het sluitingsritueel gebruiken om je lichaam op een mooie manier te eren en een ervaring af te sluiten. Denk aan de menopauze, je sluit de periode van vruchtbaarheid, intense ivf trajecten, traumatische bevalling, ziekte, bijvoorbeeld kanker, waardoor je het gevoel hebt dat je een deel van je vrouwelijkheid achter moet laten.

 

Kraamtijd

Het rebozo sluitings ritueel komt uit de Mexicaanse Cerrada traditie, de 40 daagse periode na de geboorte van een kind. Het sluiten van de kraamvrouw

zie je in veel culturen over de hele wereld terug komen.

Na de geboorte voel je je opengebroken, je lichaam, je mind hebben moeten openen vanuit een hele diepe plek injezelf om een nieuwe ziel in de wereld te kunnen brengen.

Het bekken is een ingewikkeld ontwerp, met botten, spieren,  banden. Het bekken verbindt de wervelkolom met de benen, draagt het gewicht van het bovenlichaam en beschermt de organen in de bekkenholte (o.a. deel van de darmen, blaas, endeldarm, vagina, baarmoeder, eileiders en eierstokken). Het bekken zorgt voor stabilisatie van je lichaam en beweging van je benen en romp.

Je bekken

Emotioneel gezien, is je bekken het thuis van je tweede chakra, Svadistana. Het 2e chakra staat in verbinding met je emoties en je onderbewustzijn. Het lekker in je vel zitten en de verhouding in relaties tot jezelf en tot anderen zit in het 2e chakra verweven.

De heupbotten zijn geprogrammeerd om bij stress of trauma, instinctief te reageren in het vecht, bevriezen of in de vluchtreactie. Als je lichaam trauma/stress ervaart, is je instinctieve reflex om deze diepe spieren aan te spannen. Het probleem is, dat we dit niet meer loslaten. Deze onverwerkte emoties en trauma's kun je in je heupen voelen, als adrenaline kristallen, en deze komen los tijdens de massage.

                                                                                                     Lees hier 'Drees test het sluitingsritueel' in KiiND Magagzine

Sluitingsritueel

Een ruim 3 uur durende sessie bij je thuis.

Deze sessie helpt je beslist bij een rustige overgang in je nieuwe rol.

Om je kraamtijd af of andere periode te sluiten.

 

Tijdens je bevalling ben je helemaal geopend, dit ritueel helpt je te weer te sluiten en je bevalling een plaats te geven.

Tijdens de sessie, (in aanwezigheid van je partner, moeder, zus, vriendin) kun je genieten van:

- Herstellende thee

- Reinigende kruiden douche of bad

- Helende aromatische lichaamsmassage (met vier handen)

- Rebozodoeken inwikkeling, met 6 doeken, dit geeft een heerlijk omhullend gevoel en sluit letterlijk het lichaam door druk uit

te oefenen aan de buitenste delen van je lichaam. Je voelt je weer heel en terug in jezelf.

Wil je de sluiting en 4 handen lichaamsmassage niet ontvangen in samenzijn met je partner, moeder, , zus, vriendin. Dan neem ik mijn lieve collega mee, dit tegen een meerprijs van 100,- euro.

Je kunt nu emotioneel en fysiek afsluiten en

beginnen aan een nieuwe fase als moeder, vrouw en/of partner.

 

Sluitingsritueel compleet- bad, massage en sluiting ruim 3 uur 299,-

 

* Prijzen zijn inclusief 20 minuten reistijd , daarna 0,60 cent per minuut

Ongeacht hoe lang geleden je bent bevallen,

soms na jaren nog voel je dat je lichaam nog sluiting nodig heeft.

Sluitingsritueel.jpg
Sluitingsritueel bad.jpg
Sluitingsritueel Rebozo.jpg
Rebozo.jpg

Liefdesbriefjes

Ghioya

 

' Als afsluiting van een mooie periode van zwanger zijn en bevallen, heeft Monique bij mij het sluitingsritueel gedaan. Samen met mijn zussen en mijn nicht heb ik op een bijzondere manier deze fase van mijn leven gesloten. Om vervolgens weer open te staan voor de volgende fase die voor de deur staat.

Moeder zijn, vrouw zijn, maar vooral ook mezelf zijn. En dat gaat me momenteel goed af.'

Integrale Coaching en Therapie Stephanie van de Rakt


Leuk vind ik het om nieuwe dingen te ontdekken. Om op zoek te gaan naar wat ook kan en me met gelijkgestemden te omringen. Ik krijg daar power van! Het geeft me ervaringen die ik kan inzetten als coach en vooral als mens. Zo onderging ik afgelopen weekend een sluitingsritueel. Na een zwangerschap en bevalling kun je je behoorlijk “op z’n kop” voelen en dan is het fijn als er iets bestaat waardoor je nog extra kunt loslaten, even een momentje voor jou, moeder. Ik neem je graag mee:

“Closing the bones”
Als eerste ben ik heel warm gaan douchen met kruiden (kan ook in bad wanneer er een bad aanwezig is) als kamille, smeerwortel, goudsbloem, lavendel, vrouwenmantel om het lichaam warm te maken (zodat je het een en ander eruit zweet) en ondertussen mocht ik uitspreken naar mijn partner wat ik me nog herinner van - en voel bij de zwangerschappen en bevallingen, hoe het voor mij als moeder is geweest en nu is.
Daarna nam ik plaats op bed voor een massage van mijn partner en de doula. Ieder koos een kant van het lichaam en masseerde die kant met olie. Ik lag onder en op (hand)doeken.
De doeken lagen over het bed heen en daarin werd ik na de massage gebakerd. Van boven naar beneden, het hoofd als eerst, daarna schouders, dan buik/baarmoeder, dan bekken/heupen, dan benen en als laatste voeten. Tijdens het inbakeren werden er heel mooie affirmaties uitgesproken om me weer meer in mijn lijf te brengen en eventuele emoties die in dat gebied nog vastzaten los te kunnen laten. Na de inbakering verliet de doula de kamer en kon mijn partner een wens naar me uitspreken. Een wens van hem voor mij.

Het hele ritueel is bedoeld voor de vrouw om het lichaam te bedanken voor het gedane werk tijdens alle zwangerschappen en bevallingen, en weer te openen voor de nieuwe rol als moeder, partner, vrouw en alle andere rollen die je kunt aannemen. Dit ritueel kan ook na miskraam, abortus, en ook na járen.

Uiteindelijk heb ik met de kruiden nog een yoni steam gedaan. Dat doe je door bij de kruiden die in de douche stonden, kokend water te gieten en de bak in het toilet te zetten en erboven te gaan zitten. De kruiden werken helend en zorgen voor een goed herstel, van binnen en buiten. Goed voor letsel, ook voor littekens of wonden.

Reden waarom ik dit deed:
- moment van rust, respect en eerbied voor mij en mijn lijf, voor het huisje van mijn kinderen
- Afsluiting van een bijzondere periode (+- 5 jaar) van zwanger zijn
- Afsluiting van alle zwangerschappen, tweelinghelften en miskramen op zich en alle bevallingen
- Weer terugkomen in mijn lijf
- Emotioneel kunnen loslaten/verwerken
- Openen voor nieuw leven zonder dat te hoeven dragen in mij

Voor meer informatie neem je contact op met een doula.
Ik liet me begeleiden door de wonderlijke Monique van 

Buikgevoel - Doulapraktijk & Massage

bottom of page