top of page

Veel gestelde vragen

24/7 Contact

Ik ben persoonlijk voor jou beschikbaar, tijdens je zwangerschap hebben we email, app en telefoon contact, soms zelf nog in de avond. Dit zijn vaak korte gesprekken met een kleine vraag, ik ben benieuwd hoe het me je gaat en jij stelt mij soms een vraag waar je niet snel je verloskundige of gynaecoloog voor zou bellen.  Er bestaan geen rare vragen voor mij als jouw doula en voor mij is het een kleine moeite om je terug te appen.

Geen oordeel

Ik ben er voor jou en je partner, voor niemand anders. Ik werk niet voor een verloskundige of het ziekenhuis. Ik ben er alleen voor jou. Ik ben niet bezig met de medische aspecten van bevallen, daar zijn andere professionals voor. Daarom kan ik mij 100% focussen op jou en er voor zorgen dat het goed met jou gaat,  emotioneel en lichamelijk. Ik werk met mijn hoofd, hart en handen.

Lopend geboorte plan 

De kracht van het geboorteplan is niet het plan, maar de weg ernaar toe.

Je bevalling kun je niet voorspellen. Ik ben een professional die jouw wensen zal waarborgen en jou en je partner zal aanmoedigen, als er situaties ontstaan om de juiste vragen te stellen. Zodat jij je kunt blijven focussen op de bevalling.

 

Aanmoedigen

Ik heb al veel geboortes mogen begeleiden en ik ben zelf ook bevallen. Met deze ervaringen in mijn rugzak, is het heel bemoedigend om mij bij je geboorte te hebben,  “been there, done that”, no matter what.


Liefdevolle aandacht, voor iedereen.

Omdat bevallen heel intensief is, vergeten de partner, moeder, kinderen, andere familieleden vaak om goed voor zichzelf te zorgen. Als doula zal ik jullie altijd reminden om te eten, te drinken, rust te nemen. Ik ben er niet alleen voor jou, maar ook voor je partner en andere gezinsleden.

Statistieken over doula begeleiding

Statistisch gezien, is een doula die continue support geeft een sleutel persoon in het creëren van goede bevalervaringen voor moeder en baby.

Het is bewezen in verschillende studies, dat een moeder die bevalt met een doula :

  • Meer kans op een natuurlijke spontane bevalling

  • Minder kans op een keizersnede, vacuum of knip

  • Minder gebruik van pijnstilling

  • Meer kans op een goede bevalervaring

  • Kortere bevalduur

 

En babies hadden een hogere Apgar score.

Een doula bij je bevalling, haalt de druk om te presteren bij de partners weg. Dit zorgt ervoor dat de partner veel meer ontspannen is en meer aanwezig is bij de bevalling.

Support in de intensiteit van bevallen

Bevallen kan veel intenser zijn dan je je voor kunt stellen, zelfs als je al eerder bent bevallen, overvalt dit je weer. De meeste eerste keer moeders, zijn verrast door de intensiteit van een bevalling. Ik geloof in de kracht van jouw lichaam en dat jij dit kunt!

Ik zorg voor een kalme, bemoedigende aanwezigheid, waardoor jij je angst kunt loslaten, waardoor jij goed in je lijf kunt zakken en je weeën goed kunt ontvangen. En in hele intense geboorte ervaringen, sta ik naast jou en je partner en herinner ik je eraan dat alles wat je ervaart heel normaal is en dat je er mag zijn.

Ik ga niet weg

De baby is er. Maar ik ga nog niet naar huis. Ik blijf bij jou en je nieuwe familie, totdat jullie helemaal gesetteld zijn en ik zeker weet dat het goed met jullie gaat. Ik ben er voor jou, zo lang dat je mij nodig hebt.

Original_jpg.jpg

'Pregnant women schould not read books about pregnancy and birth.

Their time is way to precious.

THey should, rather, watch the moon and sing to their  baby in the womb.'

 Michel Odent

Geboortefilmpjes kijken

bottom of page