top of page

Sessie stuitligging

            

Spinning Babies

En dan ligt je kindje in een stuit, daar gaat je geboorteplan en wordt je gedwongen om na te gaan denken over bevallen met een kindje in een stuit of een keizersnede geboorte. Maar voordat het definitief is, wil je al het mogelijke proberen om je kindje uit te nodigen toch nog te draaien in je buik.

 

Wil je je kindje op een natuurlijke manier proberen te laten te draaien vanuit een stuit naar hoofdligging of heb je een uitwendige versie gepland staan?

Ik kan ondersteunen met een stuitliggingssessie, in combinatie met moxa en spinningbabies oefeningen. Spinning Babies techniek vergroot de kans op succes om je baby te laten draaien naar hoofdligging.

Uitwendige versie

Het is belangrijk dat je buik al een warming up heeft gedaan voordat je een uitwendige versie gaat proberen, als je dit 'koud' laat doen, is de kans kleiner op een geslaagde versie. Plan daarom, zodra je weet dat je afspraak hebt deze sessie, dan is je lichaam optimaal voorbereid! En misschien is de afspraak zelfs niet meer nodig.

                                                                                                                                                                                                                                                                                       WAT IS MOXA

De moxastick is gemaakt van bijvoetkruid. Bij een stuitligging wordt het acupunctuurpunt Blaas-67 verwarmd met de moxastick.  Door de moxastick aan te steken ontstaat er een aangename warmte. 

Ik gebruik 2 moxasticks om te werken op beide tenen tegelijk.

 

De verklaring voor het effect van deze therapie vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijze is als volgt. Via de Blaasmeridiaan komt de warmte terecht in het kleine bekken, waar de baarmoeder zich bevindt. De baarmoeder wordt op deze manier geprikkeld en dit zorgt voor meer beweeglijkheid van de baarmoeder, waardoor het draaien van de baby makkelijker gaat. Ook wordt de tonus van de baarmoeder genormaliseerd. 

De baarmoeder wordt volgens de Westerse geneeskunde door moxa beter doorbloedt. Daardoor rijpt hij beter en is de kans groter dat je kindje spontaan draait. Als je een uitwendige versie overweegt, adviseer ik eerst de overtijdsessie te starten, zodat je baarmoeder optimaal is voorbereidt en je meer kans van slagen hebt.   

Studies laten zien dat de kans dat je kindje spontaan draait met een moxabehandeling tijdens de 30ste tot de 36ste week wordt vergroot van 50% naar 75%.

Na de sessie krijgen jullie voldoende moxa sticks voor de komende dagen om zelf verder te gaan. Samen met de spinning babies oefeningen, zul je de komende dagen elke dag ongeveer 30 minuten bezig zijn samen om jullie baby ruimte te geven.

 

                                                            ​                                                                                                                                                                                                                                           

20190307_113302.jpg
20190829_203857_edited_edited.jpg

Moxa bij Stuitligging & Spinning Babies 85,-

inclusief moxasticks

* Prijzen zijn inclusief 20 minuten reistijd , daarna 0,60 cent per minuut

imgf0001.png
bottom of page