Voor al die fantastische vrouwen die een keizersnede ondergaan of hebben ondergaan

🤘You rock! 🤘

Een keizersnede is een zware bevalling met een nasleep die na zes weken nog niet hersteld is.

Wees lief voor jezelf en je lichaam.Je zichtbare litteken is maar het topje van de ijsberg, de wond eronder is veel groter.

Zorg goed voor je litteken, je leven lang. Voor je eigen herstel en met veel liefde,
Dit litteken is is tenslotte ook de doorgang van je baby geweest. 

Zorg de dagen voor de keizersnede voor voldoende rust en voedzame maaltijden, zodat je lichaam optimaal is voorbereid.

Kijk ook bij postnatal doula, ik kan je ondersteunen met voedzame maaltijden en kraammassages, voor een goed herstel.

Wil meer weten of heb je vragen, boek dan een  iedere vrijdag 15 minuten online op de thee met mij

Massage

Littekenmassage 55,- na 6 weken 

in combinatie met een kraammassage 95,-

1x kraammassage en na 6 weken nog 1x combimassage met littekenmassage 170,-

Massage van je litteken na een keizersnede, zodra deze genezen is.

Deze massage kan voor alle littekens gebruikt worden,  ook voor littekens die al jaren oud zijn,

kan deze massage nog steeds verlichting en heling geven. Ik geef je ook uitleg hoe je je litteken de rest van je leven kunt onderhouden.

Meerder losse sessies aan te bevelen, om je weefsel soepel te maken.

Massage

Belly Bind 

Een liefdevolle omhulling van je buik en bekken, dit geeft je ondersteuning en laat je weer goed in je lichaam zakken . na 6 weken.

Sluitings

sluitingsritueel

Het sluitingsritueel kan je helpen je bevalling een plekje te geven of om je kraamtijd af te sluiten. Het ritueel helpt je  om je lichaam te sluiten en je weer goed in je lichaam te laten zakken . na 6 weken.

Keizersnede support

 

De meeste vrouwen die een doula hebben, gaan voor een natuurlijk geboorte. Maar soms kan het zijn dat plannen wijzigen en er een keizersnede gepland wordt, of dat er tijdens de geboorte besloten wordt het kindje te halen middels een spoedkeizersnede.

Ik krijg vaak de vraag wat een doula kan doen tijdens een keizersnede en hoe de ondersteuning er dan uit ziet. Ik merk  momenteel ook dat er een verandering plaatsvindt in het gebruik van een doula, niet alleen meer bij een wens voor een natuurlijke geboorte, een doula wordt steeds meer gevraagd als er medische noodzaak is voor advies en ondersteuning.

Het is een mythe dat doula's niet een keizersnede kunnen supporten. Wij kunnen een enorme hulp zijn voor welke geboorte dan ook, inclusief een keizersnede. 

Het is daarom ook niet gek dat er een enorme behoefte is ontstaan aan emotionele support als jouw geboorteplan  een keizersnede wordt.

Doula's hebben veel kennis en ervaring en brengen emotionele en psychische ondersteuning bij iedere cliënt.

Emotionele support
Een keizersnede kan samen gaan met zorgen en stress, omdat er een operatie nodig is, om je kindje op de wereld te brengen.

Dit is heel normaal, een keizersnede beïnvloedt niet alleen je leven, het beïnvloedt ook het leven van je ongeboren baby!

Ik weet hoe de procedures zijn, wat je opties zijn en wat er precies gaat gebeuren tijdens deze bevalling. Ik loop met jou en je partner door ieder detail op voorhand en zorg voor support voorafgaand, en als het toegelaten wordt tijdens en na de keizersnede.

Psychologische support

Sommige ziekenhuizen laten een doula toe in de ok. In de ok zal ik bij je blijven, als je partner met jullie pasgeboren kindje naar neonatologie moet bijvoorbeeld. Als je het koud hebt of je voelt je onstabiel, zal ik bij je blijven en zorgen dat je warm blijft of ik geef je mijn hand. De keizersnede duurt ongeveer een uur, je kindje wordt in het eerste kwartier al geboren, de resterende tijd is nodig voor het hechten van je baarmoeder en buik.

 

Op het moment dat de operatie geslaagd is en je gaat naar recovery, kun je je bibberig en misselijk voelen. Ik ben dan bij je. De stress van een keizersnede kan ook overslaan op je partner, ik ben er dan ook voor je partner en zorg ervoor dat hij ergens kan gaan zitten en even rustig op adem kan komen na de geboorte van jullie baby!

Geboorte keuzes

Je hebt je geboorte zo helemaal niet voorgesteld, maar dat neemt niet weg dat je geen keuzes meer hebt. Ik loop de keuzes met je door. Van hoe en wanneer komt de baby bij jou, welke muziek wil je tijdens je keizersnede, zijn er mogelijkheden met het licht, jij hebt nog keuzes! Ik help je met de beste keuzes te maken voor jou en je gezin.


Misschien wist je al dat je via een keizersnede moet gaan bevallen op het moment dat je zwanger werd. Gepland of niet gepland, jouw keizersnede bevalling, kan een hele mooie volledig ondersteunende ervaring zijn.

En in je kraamtijd ben ik er ook voor je met voedzame maaltijden en massages.

Keizersnede & kraam doula begeleiding 950,-

inclusief voorbereiding keizersnede

3 x kraammassages

3 x Voedzame maaltijden, meerdere porties

3 x littekenmassage en uitleg voor het verzorgen van je litteken voor de rest van je leven.

(na 6 weken, als je wond goed geheeld is)

Wil je alleen kraamsupport kijk dan bij postnataal doula.