Doula begeleiding

Ik sta met liefdevolle zachte aandacht naast je. Wil je graag kennismaken, neem dan contact met mij op.

Ook bij andere uitkomsten van je zwangerschap,

kan ik je ondersteunen

Ik wil graag een

Ten tijde van het coronavirus is het gelukkig nog steeds mogelijk om mijn doulabegeleiding te ontvangen tijdens je bevalling. In goed overleg met je verloskundige en kraamhulp.

 

Volg je buikgevoel

Elke vrouw heeft haar eigen weg te volgen tijdens haar zwangerschap en bevalling.  

De weg in het moederschap van dit nieuwe kindje.

Een reis vol heerlijke geluksmomenten, afgewisseld met zorgen, blijdschap, onzekerheid en soms verdriet.

 

Jij hebt je eigen uitdagingen en je komt voor keuzes te staan.

Keuzes waarvan je hoopte dat jij ze niet hoefde te maken.

Tijdens je bevalling wordt je fysiek uitgedaagd en zeker ook mentaal.

Ik help je te leren luisteren naar jezelf. Ik begeleid jullie in de keuzes die er zijn en hoe je bewuste keuzes kunt maken. Zodat jij leidend bent en niet wordt overvallen.

We gaan aan de slag met je ademhaling, maken ruimte in je bekken en ik laat je partner zien hoe hij/zij jou het beste kan ondersteunen. Tijdens de bevalling ben ik er helemaal voor jou en blijf ik bij je, ook als je medisch wordt.

Een goede bevalling en een goede start is zo belangrijk voor jou, als vrouw! Daar haal je kracht uit. Jij voelt je sterk, je weet wie je bent en daar sta jij ook voor. Je weet van je zelf dat je het moederschap met dit kindje aankunt, je hebt geleerd om te vertrouwen op je buikgevoel.

 

Doula

Ik support en verzorg je, of je nu kiest voor een thuisbevalling of het kraamhotel. Ik ben bij, ook als je medisch wordt of een trauma hebt. Ik geloof in de wijsheid van je lichaam en respecteer al jouw keuzes in hoe jij wilt bevallen.

 

Tijdens jouw bevalling hou ik de space voor jou en je partner, waardoor jij volledig in je lichaam kunt zakken, maar ook bewuste keuzes kunt maken.

Ik zorg voor ontspanning, waardoor jij je veilig voelt en je hormonen hun werk goed kunnen doen.

In alle situaties, van een badbevalling thuis tot ruggenprik of keizersnede ken ik jouw wensen en waarborg deze, weet ik een goede houding voor jou te vinden, ik verzorg en masseer je, waardoor je lichaam goed kan blijven ontsluiten. Ik ben er voor jou en ik wil bereiken, dat jij een bevalling hebt waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken en je kindje in vol vertrouwen geboren kan worden.

Geboorte doula

 • 3 afspraken voorafgaand aan je bevalling

 • De eerste 2 afspraken duren ongeveer 2.5 uur en gaan we samen aan de slag. Door o.a. je te informeren, door over je bevalling te praten, naar je geboorteplan te kijken, aan te vullen. Zo leer ik jullie kennen en kunnen we de diepte in. Ik laat jullie houdingen zien voor het opvangen van je weeën en tijdens de geboorte. Ik laat je partner zien, hoe je het beste tijdens een bevalling kunt ondersteunen, wat voor jou fijn is, zodat we een goed team samen worden. Ik werk o.a. met massage en spinning babies, voor een optimale ligging van je baby, zodat dit tijdens je bevalling in je voordeel zal werken. De laatste afspraak zal vlak voor je uitgerekende datum of erna zijn. Deze afspraak is, om even bij je in te checken , hoe gaat het nu met je en heb je nog iets nodig. Dit kan een fysieke afspraak zijn of telefoon contact.

 • Massage in je zwangerschap of in je kraamtijd.

 • ongelimiteerd email en whatsapp contact

 • 24/7 uur op wacht, vanaf 2 weken voor je uitgerekende datum totdat je baby is geboren.

 • Overtijdsessie en stuitliggingsessies zijn inbegrepen.

 • continue support tijdens je hele bevalling. Vanaf actieve fase.

 • Ben je alleenstaand of weet je niet zeker of je partner er op tijd kan zijn, ben ik al eerder bij je, ik kan je naar het kraamhotel brengen of als je ingeleidt wordt naar het ziekenhuis.

 • Mijn zorg na je bevalling - 1 a 2 uur. Ik ga pas naar huis als ik zeker weet dat het goed met jullie gaat.

 • In de weken ernaar ben ik er voor al je vragen.

 • Kraamvisite en nagesprek binnen 2 weken.                                                                                                                                                                 

 

    950,-  Doula begeleiding compleet *                                                                                    

                                                                                                                                                                                             

Last minute   

Ben je 38 weken+ of zelfs al aan het bevallen? Bel me.

Als ik ruimte heb ben ik er voor je.

 

Ben ik jullie doula, dan ontvang je 15% korting op:                                            

 • Extra zwangerschapsmassage en kraammassage

 • Bellybind

 • Welkom mama, sluitingsritueel

 • Verwarmende en helende maaltijden

 • Kraamtijdheling - zie kraamdoula

* Sommige zorgverzekeraars vergoeden (deels)een doula of zwangerschapscursus.

Wil je graag een doula, maar is dit financieel niet haalbaar voor je, neem contact met mij op , dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Elke vrouw verdient een doula.

Pregnant women schould not read books about

pregnancy and birth.

Their time is way to precious.

THey should, rather,

watch the moon and sing to their  baby in the womb.

 Michel Odent

Frits, Tilburg Papa van 2

“Iedereen moet een doula!!!” Was één van de eerste dingen die ik riep na de geboorte van onze dochter.

Maar dit is wel wat mijn mening is. Mede dankzij Monique had mijn vriendin vertrouwen en de rust in zichzelf om op een mooie natuurlijke wijze te bevallen. 

Als man heb ik mij heel even afgevraagd wat mijn rol dan zou zijn? Neemt Monique alles over? Gelukkig was dat niet het geval. Er ontstond een soort natuurlijke samenwerking waarbij ik mij zelf voor de volle 100% op mijn vriendin kon richten. Monique bewaakte onze belangen en wensen die wij hadden voor een fijne bevalling waar we beiden met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

Vandaar dat ik riep; “iedereen moet een doula!!!”

Mijke, Son en Breugel tweede kindje

Ik wil je bedanken voor de fijne begeleiding die je mij geboden hebt bij de  bijzondere geboortereis die ik 

samen met mijn dochtertje heb door mogen maken. Zonder jou had ik het niet zo gekund! Jouw geweldige betrokkenheid, lieve en krachtige woorden, fijne massages en bijzondere kaarten hebben me hierbij enorm geholpen! Een doula klinkt hier nog 'zweverig'in de oren, maar ik kan het iedereen aanraden!

Dorien en Des, Etten-Leur eerste kindje

Ik zou nooit meer willen bevallen zonder een doula!! Monique steunt je door heel je bevalling heen, door net dat extra zetje en zorg te bieden wat je dan zo nodig hebt. Tijdens de bevalling bleek ons zoontje een sterrenkijkertje, wij zijn toen samen met Monique tijdens mijn weeën ruimte gaan maken in mijn bekken met haar spinning babies technieken, waardoor hij gelukkig gedraaid is vlak voor de geboorte. Ik had een hele andere bevalling gehad als ze er niet bij was geweest! 💞 Bedankt

Sanne, Tilburg mama van 2

Monique is echt een topper! Wat zij je beloofd tijdens je bevalling te kunnen doen, doet ze! Alles klopte. Heel erg fijn. Tijdens de zwangerschap en na de bevalling snel en fijn contact. Tijdens de bevalling rust, vertrouwen en erg daadkrachtig.

Ik ben nog steeds zo blij met jou als doula. Bevallen is een gebeurtenis voor het leven en de herinnering aan de geboorte geeft me ook nog steeds kracht. Dat dit zo gelukt is, neem ik toch mee in mijn gevoel/ vertrouwen in andere dingen in het leven. Ook wel leuk om dat te ervaren. Bij Thijs dacht ik nog meer: bevallen hoort er bij, moet ik doorheen. Maar het kan dus heel anders. Mooi en bijzonder beroep heb je, ik zou het nooit kunnen ;) en ik ben wel benieuwd hoe de doula over een paar jaar bekender en gewoner is geworden!

Ghioya en Tom, Goirle derde kindje

Toen ik in verwachting was van mijn derde kindje besloot ik een doula te zoeken ter ondersteuning in mijn zwangerschap en bevalling. Het kennismakingsgesprek met Monique ging heel goed en ik koos al snel voor haar. Het mooie aan Monique vind ik ook dat ze erg professioneel is en tegelijkertijd ook gevoelig en spiritueel. Dat vond ik een mooie combinatie want het gevoelige sprak mij natuurlijk aan en de professionaliteit sprak mijn man aan. Perfecte combi dus :-) 

Tijdens de zwangerschap is Monique meerdere malen bij ons thuis geweest. We bespraken mijn wensen voor de bevalling en wat ik van Monique verwachtte. Ik vond het altijd erg fijn als ze er was.

Toen uiteindelijk met 41 weken mijn vliezen braken zag ik dat ze in het vruchtwater had gepoept. Ik moest dus gelijk naar het ziekenhuis. Ze wilden me dus alsnog inleiden om het vlotter te laten gaan. Ik ben ervan overtuigt dat mede dankzij Monique haar aanwezigheid, ze mij toch de tijd hebben gegeven om de natuur haar gang te laten gaan. Daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor. Want uiteindelijk is mijn dochter vanzelf gekomen. 

Tijdens de heftige weeën gaf Monique me tegendruk op mijn rug en hielp ze mij met ademhalingstechnieken.

Na de bevalling is Monique nog meerdere malen bij mij thuis geweest. Ze gaf me heerlijke massages en bracht elke keer overheerlijke gezonde maaltijden mee. Zo fijn dat ik dan niet na hoefde te denken over het avondeten! 

 

Als afsluiting van een mooie periode van zwanger zijn en bevallen, heeft Monique bij mij het sluitingsritueel gedaan. Samen met mijn zussen en mijn nicht heb ik op een bijzondere manier deze fase van mijn leven gesloten. Om vervolgens weer open te staan voor de volgende fase die voor de deur staat.

Moeder zijn, vrouw zijn, maar vooral ook mezelf zijn. En dat gaat me momenteel goed af. 

 

Ik ben erg dankbaar dat ik Monique had in deze bijzondere maar ook zware tijd. Ik zou het ook alle vrouwen gunnen. Dankjewel lieve Monique 

Zinzi, Oisterwijk eerste kindje

Monique was voor mij een onmisbaar sterktepunt gedurende mijn zwangerschap en de geboorte van mijn dochter. Ze is warm, zacht en intuïtief. Ik ben ontzettend dankbaar voor al haar ondersteuning, zowel emotioneel als fysiek. Ze straalt vertrouwen uit en geeft veel moed.

Maartje, Tilburg vierde kindje

Ik heb de zorg van Monique rondom en tijdens mijn bevalling als heel warm en steunend ervaren, ondanks dat ik haar pas einde van mijn zwangerschap leerde kennen, voelde het al snel vertrouwd. Ze heeft mijn angst weggenomen, waardoor ik de bevalling heb gehad die ik zo graag wilde.

wat is jouw wens of behoefte?

                mail of bel me, ik ontmoet je graag.

Geboortefilmpjes kijken

CONTACT ME

I am also able to support you in english, please contact me. 

Woon je in het buitenland en wil je graag beval en kraamsupport

Ik werk ook internationaal max 6 weken.

© 2019  Buikgevoel Doula Praktijk. Monique Ophorst.  

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon

06 - 47 848 978