Overtijdsessie

 

bel mij voor een overtijd sessie, mag ook in het weekend.

Ik probeer dan altijd tijd voor je te maken.

 • Overtijd                                                                 

  Wat een gedoe en onrust als je hoogzwanger bent. 

 • In plaats van lekker te cocoonen moet je ineens gaan nadenken over allerlei mogelijke interventies om de baby maar op tijd te laten komen. En terwijl je eerst vol vertrouwen de komst van je kindje afwachtte, wordt er nu een nieuw gevoel opgewekt, namelijk de angst dat er iets mis is en dat de baby niet vanzelf zal komen. 

 •  

 • Ook al beweegt je baby goed en zegt je gevoel dat alles goed is met de baby, ook al voel je je fit en gezond, je wilt dit soort onderzoeken ook niet zomaar weigeren.  Hele lastige overwegingen aan het einde van je zwangerschap.

 •  Je wordt gedwongen om stil te staan bij vragen die je jezelf anders misschien helemaal niet zou stellen. Tegenstrijdig genoeg kun je hierdoor ook in onveilige situaties komen, namelijk in situaties die kunnen zorgen voor een bevalling met veel medisch ingrijpen, met alle gevolgen voor jouw eigen welzijn

 •  

 • Tussen de 9 en 44% van de vrouwen ervaart de bevalling als traumatisch, meer exacte cijfers ontbreken helaas nog. Dat komt ook doordat veel vrouwen geen melding doen bij de huisarts, gynaecoloog of verloskundige van de negatieve ervaring) en het welzijn van de baby (namelijk geen zachte landing) van dien.

 • Terwijl je lekker wilt cocoonen, wordt je geconfronteerd met angst, want je wil niet ingeleid worden. Dit kun je niet gebruiken zo aan het einde van je zwangerschap. Daarom boek je een overtijd sessie, om te ontspannen, in je lijf te zakken en om tot rust te komen. Zodat je je lichaam weer vertrouwen kunt geven en in plaats van stress aan te maken, je weer vertrouwen voelt en je bevalhormonen alle ruimte krijgen om te gaan werken.

 •                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

 • Mooie vrouw, ik weet wat je voelt, ik ging zelf 2 weken 'overtijd'. Ik voelde mij goed en vertrouwde erop dat mijn zoontje zelf zou aangeven, wanneer hij er klaar voor was om geboren te worden. En dat deed hij ook!

 • En dit gun ik jou ook, nog steeds bewust keuzes maken, maar dan in vertrouwen.

 • 8 op de 10 vrouwen die bij week 41 zwanger zijn bevallen spontaan voor 42 weken.                 En is het je eerste kindje dan bevallen vrouwen gemiddeld met 41.3 weken. Vertrouw op je eigen intuïtie, ga dingen doen waar je blij van wordt en zorg goed voor jezelf.

 • Overtijdsessie

  De overtijdsessie is een start en jij gaat na de sessie, de komende 24 uur jezelf laten zakken in je lijf. De overtijdsessie is een combinatie van massage, moxa en acupressuur en bedoelt om je diep te laten ontspannen om zo onbewuste spanningen los te laten. Daarna worden de acupressuur punten elke 3 uur herhaald door je geboortepartner en tussendoor ga je wandelen, slapen, in bad en praat je over de geboorte en maak je contact met je baby.

 • Op deze manier geef je jezelf alle ruimte en je lichaam een eerlijke kans om de bevalling zelf te starten.  

Acupressuur

Acupressuur is een techniek die afkomstig is uit de Traditionele Chinese Geneeskunst. Volgens deze geneeskunst lopen door het lichaam een aantal energiebanen (meridianen). De druk kan toegepast worden met knokkels, duim, elleboog of een hulpmiddel Aan speciale punten op deze meridianen worden specifieke acties toegeschreven. Zo werken sommige punten in op de baarmoedermond en helpen deze te verweken en te verwijden en andere punten verzachten. 

Alle tijd

Voor de overtijdsessie mag je ook in het weekend contact opnemen.

Aan te raden als je 41+ bent.

De massage inclusief acupressuur duurt 1.5 uur. Ik neem alle tijd voor je. 

OvertijdSessie   90 minuten   75,-

spoedsessie on call 85,- excl. reiskosten

* Prijzen zijn inclusief 20 minuten reistijd , daarna 0,60 cent per minuut

CONTACT ME

I am also able to support you in english, please contact me. 

Woon je in het buitenland en wil je graag beval en kraamsupport

Ik werk ook internationaal max 6 weken.

© 2019  Buikgevoel Doula Praktijk. Monique Ophorst.  

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon

06 - 47 848 978