top of page

op de kruiden stoompot

De Yoni Steam (of V-Steam) is een stoompot met gekookte planten en kruiden die je bekkengebied gezond houden.

Stomen kan ondersteunen bij:

- onregelmatige cyclus

- cystes en vleesbomen

- menopauze

- reinigen/ hydrateren / ontspannen

- postnataal

- miskraam

 

LOVE IT

Je zit op de stoompot en laat de stoom haar werk verrichten down under. De methode is al eeuwenoud in o.a. in Zuid-Amerikaanse landen, Egypte, Marokko, Indonesië, Suriname, Rusland en wordt door sjamanen gebruikt. Maar ook in Europa werden vroeger vaak stoombaden genomen, het stoomgebruik en de kennis ervan is vergeten. En nu komt het gebruik weer terug!

 

Het stomen past helemaal bij wat ik zo omarm, de gezondheid van vrouwen, selfcare. De stoompot kwam op mijn pad en ik ben mij gaan verdiepen in het ophalen van al deze kennis en ik ben nog lang niet uitgeleerd over alle kruiden en hun werking.

 

Deze kennis wil ik nu zo graag met jou delen.

Mijn missie is om de stoompot weer een vast onderdeel van ons leven te laten worden, heel gewoon, net als tandenpoetsen.

Klachten

De ligging van de baarmoeder is een grote indicator voor bepaalde klachten.

 

Het voortplantingsstelsel is ontzettend gevoelig en kan snel uit balans raken. Elke disbalans kan stagnatie veroorzaken. Het stomen is heel heilzaam voor bepaalde ongemakken en verschijnselen die duiden op het niet optimaal functioneren van de baarmoeder. Denk aan bruin bloed of een onregelmatige menstruatiecyclus.

 

Laat je goed informeren

Er wordt gezegd dat Yoni steaming de flora van je vagina kan verstoren en er infecties kunnen ontstaan door een verstoorde zuurgraad. Dit gebeurt zodra je niet weet wat je doet, verkeerde kruiden gebruikt of te lang stoomt. Het is dus echt belangrijk om je goed te laten informeren door mij, voordat je begint aan je Yoni steam sessies.’ 

Kruidenstoompot traject 333,-

(3 maanden - 6 maanden inclusief stoompot)

           - Intake ( telefonisch of via zoom)

           - Samenstellen van een traject en voor jou                         op maat gemaakte kruidenmix

             - Je krijgt uitleg voor de komende periode

             - Ik ben bereikbaar voor al je vragen en je krijgt 

               mijn volle aandacht voor de duur van het   

               traject.

Éénmalige stoompot sessie 130,-

(postnataal, detox, reinigen, hydrateren, ontspannend)

    - Intake ( telefonisch of via zoom)

           - Samenstellen voor jou  op maat gemaakte                        kruidenmix

           - Ik kom bij jou aan huis met mijn kruiden en

             stoompot. Je ontvangt een buikmassage en

             vervolgens ga je stomen op de stoompot.

los stoomkruiden bestellen 55,-

voor 10 keer stomen excl verzendkosten

Ik maak de kruidenmix op maat voor jou.

Huur stoompot

25,- per maand

50,- borg

Alleen in Tilburg en omgeving mogelijk en in combinatie van een traject of het boeken van een massage.

DISCLAIMER

Ter kennisgeving

 

Stoom niet als je zwanger bent, ongesteld bent, een nieuwe spotting of na de eisprong heeft als je probeert zwanger te worden. Jij bent de enige autoriteit over je eigen lichaam. Deze verklaringen zijn geen medisch advies en worden niet gereguleerd of goedgekeurd door de FDA of een ander certificerend agentschap. Dit product is niet bedoeld om een ziekte te genezen of in enige medische hoedanigheid te handelen.
Door de huidige wetgeving zijn wij beperkt in het verschaffen van informatie over de toepassing van kruiden. Indien u momenteel geneesmiddelen neemt, stop de inname ervan niet of vervang ze niet zonder eerst een arts te raadplegen. Ook bij zware aandoeningen, zwangerschap, zogen is het verstandig u eerst goed te laten informeren. De verschillende eigenschappen van de kruiden zijn niet wetenschappelijk bewezen. Buikgevoel kan hier geen garantie voor bieden. De gebruiker vrijwaart Buikgevoel voor elke schade waartoe Buikgevoel aansprakelijk zou worden gesteld.

Flower power!

Onregelmatige cyclus

Tijdens de intake kijken we naar je cyclus. Heb je een lange of een korte cyclus. Bij een korte cyclus heb je vaak ook last van veel bloedverlies en bij een lange cyclus juist weer van weinig tot geen bloedverlies. Het stomen ondersteunt het zelfreinigend vermogen en door de juiste kruiden te gebruiken, afgestemd op je cyclus kan het bloedverlies verminderen of juist gestimuleerd worden en krijgt je cyclus de kans om meer in balans te komen.

Detox / hydrateren / ontspannen

Stomen is ook een moment van ontspanning. De warme stoom met zachte kruiden ondersteunen niet alleen de reiniging van je lichaam , maar ook opgeslagen emoties en stress krijgen de kans om los te laten. 20 minuten aandacht voor jezelf, even niets. Net als een sauna gebruikt wordt om gifstoffen te verwijderen of bij verkoudheid een kruidenstoom wordt gebruikt voor je neusholtes. Zo ondersteunt het stomen van je yoni ook het natuurlijke reinigingsproces. Ik kan in overleg met jou een kruidenmix speciaal voor detox samenstellen of voor een ontspannende werking.

Fertiliteit vergroten - ondersteunen in IVF traject

Er zijn veel redenen voor vruchtbaarheidsproblemen en 1 daarvan is verharding en opeenhoping van oud bloed in de baarmoederwanden. Door dit overtollige bloed op te breken, kan het stomen ondersteunen bij het voorbereiden van de baarmoederwanden om een bevrucht eicel te laten hechten en groeien. Bij een IVF traject zie je vaak ook veel spanning ontstaan in het lichaam. Regelmatig stomen kan dan erg fijn en heeft een ontspannend effect op je lichaam en mind.

Verliesgeboorte (miskraam)

Het aandacht geven aan je baarmoeder, energetisch en lichamelijk is een warme en mooie aanvulling in deze verdrietige periode.

De vroedvrouwen van de Maya's noemden een yoni stoom een 'bajo'. Deze eeuwenoude remedie verwijdert het resterende materiaal uit de baarmoeder, stimuleert het weefsel om te helen en ondersteunt bij krampen en heeft een ontspannend op je zenuwstelsel. Je kunt beginnen met stomen na een miskraam als je zeker weet dat je het vruchtje verloren bent en als je geen helderrood bloedverlies meer hebt.  Niet alleen wordt je baarmoeder gereinigd, het stomen helpt ook je baarmoeder optimaal te herstellen en voor te bereiden op een volgende zwangerschap. ​

Menopauze

Na de menopauze ervaart het lichaam van vrouwen veel veranderingen, waaronder hormonale disbalans en verlies van spierspanning in de bekkenbodem. Je kunt last hebben van vaginale droogheid, verlaagd libido, urine-incontinentie en aambeien om er maar een paar te noemen. Stomen ondersteunt het probleem van vaginale droogheid en kan de spierspanning herstellen om organen in staat te stellen hun natuurlijke functie te hervatten en verzakking, blaaslekken, verlichting van aambeien te verbeteren, en zo zijn er nog heel veel voordelen van stomen na je menopauze. 

Cystes / vleesbomen / Endomitriose

Als gevolg van stress en blootstelling aan toxinen hebben vrouwen veel uitdagingen. Zoals het yoni stomen helpt bij het afstoten van oud bloed , Kan het stomen het lichaam ook ondersteunen in het verdrijven van niet essentieel weefsel of cellen. Denk aan poliepen, cysten en baarmoederslijmvlies dat buiten de baarmoeder groeit, waardoor klachten kunnen verminderen.

Kruidenmix bestellen

Neem contact met mij op en dan kan ik samen met jou bepalen welke kruidenmix het beste voor je is.

 je eigen  handgemaakte stoompot + 10 x stomen flower power mix
230,- 

Plaatje stoompot

bottom of page