Ons team

'Verwonder, verdiep, verrijk,

           Doe dit elke dag opnieuw'

20190818_184610.jpg
Mila 2.jpeg
 

Vrouwen zijn powerwezens

Buikgevoel is ontstaan voor vrouwen net als jij, opgericht door mij, ook een vrouw. Vrouwen zijn powerwezens. De gezondheid van vrouwen is een oprechte authentieke passie en alles in mijn praktijk is ontworpen om balans en heling te brengen voor jouw lichaam en mind, alles voor onze badass sisters!

De focus van Buikgevoel ligt vooral rondom zwangerschap, geboorte en kraamtijd, maar voor vrouwen in andere fases van hun leven zijn wij er ook.

Mijn oorsprong ligt in Nederland en in Duitsland, met een vleugje Zuid Europeaans. En ik laat mij inspireren door mijn eigen mama, oma's en vrouwen van over de hele wereld. Ik blijf mij verdiepen in rituelen en helende kruiden, die doorgegeven werden in families, van moeder op dochters en kleindochters. In deze rituelen, zit zoveel wijsheid en zij dienen als de basis van een goed herstel en gezondheid van jou als vrouw.

Ik hou de space voor jou en verbind mij met deze oude wijsheid, zodat jij los kunt laten.

 

Om mijn werk nog meer diepgang te kunnen geven en de juiste energie bij mij te kunnen dragen, heb ik o.a. mijn yoga teacher training op ibiza gevolgd en daar mijn sisterhood ontmoet, hele inspirerende vrouwen, waar ik van heb mogen leren. Ik heb in 2019 een reis per paard in Siberië gemaakt naar Belukha, in gezelschap van sjamanen, zodat ik weet hoe ik sterk en in verbinding kan blijven en de balans bij mijzelf en bij jou goed kan houden. Al mijn keuzes maak ik bewust, tot aan de doeken die ik gebruik. De doeken bijvoorbeeld komen uit bijzondere plaatsen, nepal, mexico, africa, nederland en zijn handgemaakt door vrouwen, de oliën zijn biologisch, zo ook al mijn kruiden. Alle produkten waar ik mee werk en alle diensten die ik aanbied, daar heb ik over nagedacht en speciaal geselecteerd op optimale ondersteuning en werking voor jou.

 

Dit is waar ik voor sta en wat ik over wil brengen als ik jou inwikkel in liefdevolle aandacht.

leestip: the first forty days - Heng Ou 

Monique Ophorst

Founder, doula, postpartum behandelaar, Yoni steam facilitator & yogadocent

Buikgevoel doula Praktijk

Mila Bak

Doula , Pre conceptueel lifestyle consulent, massage & yogadocent

Mijn Lievelings

Vrouwen zijn powerwezens

Mijn naam is Mila Bak, verloofd en moeder, woonachtig in Tilburg. Als jongste zusje uit een groot gezin mocht ik op jonge leeftijd een aantal zwangerschappen en bevallingen aanschouwen. Hier ontstond mijn passie voor het wonderbaarlijke rondom deze gebeurtenissen. Na een aantal miskramen en de zwangerschappen van mijn twee zoontjes is mijn passie nog meer gegroeid. Ook voel ik nog meer dat ik er graag voor moeders wil zijn. Ik deel graag alles wat ik weet over de zwangerschap, geboorte en de kraamtijd.
Ik begeleid jullie graag als Doula. Zorgzaam, eerlijk en positief zijn eigenschappen die mij kenmerken. Werken met oog voor detail, gevoel en gericht naar een doel is waar ik energie uit haal. Ik geloof dat je alles kan leren als je het wilt. Ik help jullie graag om in jezelf te geloven en om in jouw eigen kracht te komen. Daarnaast kan ik helpen je de bevalling te verwelkomen, en heb ik een rugzak vol tools om jou bevalling te ondersteunen.

 

 


De negen maanden Podcast -Dubbel Zen écht een aanrader voor elke week van je zwangerschap. Doete een Friese, verloskundige neemt je mee door haar zwangerschap, ze verteld over haar ervaringen, wat er in je lichaam allemaal veranderd en hoe je kindje zich per week ontwikkeld.
Veilig zwanger/ Bevallen/ door de kraamtijd- Beatrijs Smulders
Newborn Mothers- Julia Jones
Mijn baby lacht, nu ik nog- Lieve van Weddingen

Opleiding & Bijscholing

 • Doula opleiding- Bia Doula Training

 • Bevallingsmassage & Kraamvrouwmassage= Zonnevlecht opleidingen

 • Zwangerschapsmassage & ontspanningsmassage - Oker

 • Pre conceptueel Lifestyle consulent- Medisch centrum kinderwens

 • Zwangerschapsyoga- YCT

 • Hatha Yoga & Yoga Nidra( slaapyoga) - Arhantha Yoga India

Ik volg mijn hart 

Als ik iets geleerd heb van mijn ouders, is het mijn hart,

mijn buikgevoel te volgen. 

Er is geen voorgeschreven pad en ik weet ook niet hoe onze levens er over 5 jaar uit zien. Alles kan gebeuren, alles is flexibel.

En dat is juist het leuke, exciting deel. Ik ben altijd in contact met dit fijne gevoel.

Ik ben zelf mama van een heerlijk eigenwijs mannetje en ik heb 2 bonuskinderen, samen met mijn lieve vriend Maarten zorgen wij voor elkaar. In ons drukke gezin hebben we ook nog 2 katers rondlopen en ben ik dol op paardrijden.

 

Ik kom uit een grote familie. Mijn beide omi's hebben opgeteld 10 kinderen op de aardbol gezet, waar wij weer kinderen van zijn en van daaruit ontspruiten nu inmiddels 16 achterkleinkinderen, dus reken maar uit, dat is een hoop familie bij elkaar. 

Ik ben altijd omringd geweest door veel familieleven, de rumoerigheid, gezelligheid en alle vreugde, maar ook het nodige verdriet wat je in een familie deelt, dit is mijn oorsprong van waaruit ik voelde dat ik andere vrouwen wil en kan steunen.

 

Ik ben een autonome vrouw en sta met twee voeten stevig op de grond, ik neem een gezonde dosis aan humor en liefde mee in mijn begeleiding. 

Ook geloof ik, dat ons lichaam weet wat het moet doen, bij geboorte en bij sterven. En dat we op aarde zijn, die korte tijd tussen geboorte en loslaten van het leven, om iets bij te dragen aan de wereld, namelijk ons unieke zijn.  

Mo

Geboorte, Postpartum doula & Yoga coach

Mijn Lievelings

Boeken

zwangerschap

Mama'en - Nina Pierson

- Vrije geboorte (als je dit boek gelezen hebt,wordt dan zeker ook lid van de fbgroep, daar zul je veel aan hebben)

- Bump - Kate Evans

- positief over bevallen - Milli Hill 

- Ancient map for modern birth - Pam England

Kraamtijd

- The Food of love  (Borstvoeding) - Kate Evans

- The first 40 days - Hen ou 

WAAR JE OOK ECHT EVEN MOET KIJKEN

Woven wings - draagdoeken

- Het bevallingsjurkje

- Dalalou natuurlijk kraampakket

- Moeder Aarde

Als je je bevalling graag een plek wilt kunnen geven, traumaverwerking.

- Moedermoed

Opleiding en bijscholing

 • Doula opleiding - JJ doula in Amsterdam

 • Lid van het postnatal support network 

 • Aangesloten aspirant lid, bij de NBvD (Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula's), waar ik elke jaar mijn punten dien te behalen door cursus, workshops en conferenties te volgen.

 • Regio coördinator zuid voor NBvD.

 • Spinning Babies optimal fetal positioning by Jennifer Walker

 • Belly Binding en welkom mama ritueel, by Gentle Beginnings.

 • Bevallingsmassage & Kraamvrouwmassage, Zonnevlecht opleidingen

 • Littekenmassage

 • Bekkenmassage & acupressuur

 • Lactatieborstmassage & acupressuur

 • Lomi Lomi Hapai massage, zonnevlecht opleidingen

 • Childbirth educator 2-handen-op-1 buik voor single moms

 • Hypnobirthing

 • Vagina Yonisteam Facilitator Bella Mama

 • Holding space in pregnancy lost, Training by Amy Wright Glenn (Birth, Breath & Death)

 • Kundalini yoga teacher training afgerond op Ibiza, ik geef ook yoga workshops 

 • Coaching paardentrektocht door het Altaj gebergte naar Belukha (Siberië) met Saskia Wirsing en Ahamkara(Into the wild innerstrenght)

 • En om de space en goede energie te kunnen behouden, dompel ik mij ieder jaar onder samen met mijn gezin op het 9 daagse yoga festival in Frankrijk