Dit ben ik

'Verwonder, verdiep, verrijk,

           Doe dit elke dag opnieuw'

Monique Ophorst, 

Liefde & Wisdom 

Tradities en gebruiken (Ancient Wisdom), ik kan er geen genoeg van krijgen.

En er zijn zoveel prachtige rituelen en helende kruiden en gebruiken.

Veel kennis en gebruiken zijn naar de achtergrond geraakt en worden vergeten. Ik wil deze wijsheid terugbrengen, in mijn werk deel ik zoveel mogelijk kennis en gebruiken. Ik laat mij inspireren door mijn eigen oma's en vrouwen over de hele wereld. En ik ben altijd op zoek naar rituelen en helende kruiden, die doorgegeven werden in families, van moeder op dochters en kleindochters. In deze rituelen, zit zoveel wijsheid en zij dienen als de basis van een goed herstel en de gezondheid van jou als vrouw.

Door het gebruik van onder andere kruiden, heerlijke oliën, biologische thee, buik binden, yoga, rebozo, stoombad, sluitingsrituelen, massages en door liefdevolle aandacht te geven, vieren we het moederschap.

leestip: the first forty days - Heng Ou 

Ik volg mijn hart 

Als ik iets geleerd heb van mijn ouders, is het mijn hart, mijn buikgevoel te volgen. 

Er is geen voorgeschreven pad en ik weet ook niet hoe onze levens er over 5 jaar uit zien. Alles kan gebeuren, alles is flexibel.

En dat is juist het leuke, exciting deel. Ik ben altijd in contact met dit fijne gevoel.

Het is ook een gevoel wat je hebt als je wakker wordt en je nog niet weet welke dag het is en hoe laat.

Ik ben zelf mama van een heerlijk eigenwijs mannetje, 2 bonuskinderen en ik kom uit een grote familie. Mijn beide omi's hebben opgeteld 10 kinderen op de aardbol gezet en van daaruit ontspruiten nu inmiddels 16 achterkleinkinderen.

Ik ben altijd omringd geweest door veel familieleven, de rumoerigheid, gezelligheid en alle vreugde, maar ook het nodige verdriet wat je in een familie deelt, dit is mijn oorsprong van waaruit ik voelde dat ik andere vrouwen wil en kan steunen. Ik ben een autonome vrouw en sta met twee voeten stevig op de grond, ik neem een gezonde dosis aan humor en liefde mee in mijn begeleiding. 

Ook geloof ik, dat ons lichaam weet wat het moet doen, bij geboorte en bij sterven.

En dat we op aarde zijn, die korte tijd tussen geboorte en loslaten van het leven, om iets bij te dragen aan de wereld, namelijk ons unieke zijn  

​Naast dat je kindje fijn en kalm ter wereld komt, streef ik er naar om mee te helpen aan een nieuw tijdperk, waarin vrouwen de geboorte weer toeeigenen, om geboorte trauma’s en teleurstellingen te verminderen, en tezorgen voor een mooie en zachte transitie naar het moederschap op welke mogelijke manier dan ook.

Doula

Als doula ben ik er om emotionele en mentale ondersteuning te bieden voor alle uitkomsten van je zwangerschap en in alle samenstellingen en situaties.

 

Ik ben er om je te infomeren en een gids te zijn tijdens je reis en transformatie van zwangerschap, geboorte en postpartum. zonder oordeel, ik ben er voor jou en je gezin. Ik help je zelfverzekerd te voelen en ik ben er om je te informeren, zodat je zelf de juiste keuzes kunt maken, vooraf en tijdens je bevalling. Ik blijf bij je, ik laat je niet alleen. Als je je prettig en veilig voelt, wordt het makkelijker om je te laten leiden door je lichaam en je over te geven aan het geboorteproces.

Mijn hoofddoel als doula is om vrouwen en hun gezinnen te ondersteunen en te helpen, zodat zij een geboorte ervaring hebben waar ze zich goed bij voelen. 

Ik geloof dat een vrouw moet kunnen bevallen op een manier, waar zij zich fijn bij voelt, of dit nu in het kraamhotel, ziekenhuis is, thuis, in bad, natuurlijk of met een ruggenprik of een keizersnede is.

Mijn werk is niet om je partner te vervangen , maar om hem of haar te helpen jou te ondersteunen.

Mijn doulakennis en jouw partners kennis over jou, maakt ons een super goed team.

Ik ben zo vereerd als ik bij jouw geboortereis aanwezig mag zijn en om je te helpen om je kindje te verwelkomen!

Lees meer bij doulabegeleiding

Opleiding en bijscholing

Mijn Lievelings

-Boeken

zwangerschap

- Vrije geboorte (als je dit boek gelezen hebt,wordt dan zeker ook lid van de fbgroep, daar zul je veel aan hebben)

- Bump - Kate Evans

- positief over bevallen - Milli Hill 

- Ancient map for modern birth - Pam England

Kraamtijd

- The Food of love (Borstvoeding) - Kate Evans

- The first 40 days - Hen ou 

-Hebbedingetejs

-Woven wings - draagdoeken

- Het bevallingsjurkje

- Dalalou natuurlijk kraampakket

CONTACT ME

I am also able to support you in english, please contact me. 

Woon je in het buitenland en wil je graag beval en kraamsupport

Ik werk ook internationaal max 6 weken.

© 2019  Buikgevoel Doula Praktijk. Monique Ophorst.  

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

06 - 47 848 978